Het Verhaal van Opa en Oma

De Grondlegger: oude kaas met een smeuïge bite

Op Kaasboerderij Schellach doen we de dingen graag op onze eigen manier. Gewoon goed. Eerlijk. Met beide benen stevig in de klei, en het hoofd niet te veel in de wolken. De Grondlegger is daar een mooi voorbeeld van. Een kaas die staat voor waar we vandaan komen.

De GRONDLEGGER.

de nieuwste kaas van kaasboerderij schellach

Waar het begon

In 1980 begonnen Jan en Janny met het maken van kaas, midden in de Zeeuwse polder. Gewoon, met melk van eigen koeien en een nuchtere aanpak.

Wat begon als iets kleins, groeide uit tot een echt familiebedrijf. Sinds 2000 staan hun drie dochters aan het roer, en inmiddels helpt ook de volgende generatie mee. Zo blijft de liefde voor het vak bewaard – van toen, voor nu.

Waarom De Grondlegger?

Als echt Zeeuws familiebedrijf hechten we aan onze afkomst. Feitelijk doen we nog steeds waar Jan en Janny mee begonnen zijn: eerlijke kaas maken van eigen koeien met een nuchtere aanpak.  Toen we een nieuwe kaas bedachten vonden we het tijd om de grondleggers van ons bedrijf te eren: met de Grondlegger. 

De smaak van De Grondlegger

Deze kaas is 1,5 jaar gerijpt in onze nieuwe kaasopslag, onder de juiste omstandigheden. Daardoor is hij nog goed te schaven, maar heeft hij wél een lekkere beet. Af en toe komt er al een klein rijpingskristalletje voorbij – een teken dat hij mooi op smaak komt.

“Een vertrouwde smaak, met nét dat beetje extra.”

Voor wie nieuwsgierig is

Of je nu al jaren klant bent of ons net ontdekt – De Grondlegger is een mooie kennismaking met wat wij belangrijk vinden. Ontdek, maak kennis en proef hem bij ons in de Boerderijwinkel of bestel ‘m rechtstreeks van het rek naar de keukentafel, via onze webshop.

Benieuwd waar onze kaas gemaakt wordt?

Schellach is eenvoudig te vinden en ligt centraal in Zeeland. Parkeren is geen probleem – we hebben genoeg gratis parkeerplekken direct bij de boerderij.

 

Adres: Prooijenseweg 26, 4332 RD Middelburg.