Onze boerderij

Onze boerderij

Veehouderij

 

Sinds 2012 verblijven onze koeien in een voor Zeeuwse begrippen unieke stal. De wanden van deze stal hebben een weersensor, zodat de schermen bij goed weer omhoog en bij slecht weer naar beneden gaan.

In theorie kunnen de koeien het hele jaar door in deze serrestal doorbrengen. Er gaat echter niets boven een koe in de wei. Daarom mogen onze tachtig melkkoeien in het voorjaar zelf kiezen of ze lekker in de wei willen dralen of dat ze beschut in de stal willen blijven.

Onze serrestal gebouwd   door IDAgro https://www.idagro.nl/stallenbouw

 

Landbouw

Melkveehouderij en kaasmaken zijn de belangrijkste takken op ons bedrijf. Daarom is de helft van onze grond, zo’n 40 hectare, in gebruik als grasland. Daar kunnen de koeien en het jongvee in de zomer buiten lopen, en we maaien het gras om in de winter te voeren.

We telen ook suikerbieten, tarwe, mais en luzerne (een eiwitgewas). De gedroogde luzerne voeren we aan onze koeien.

De mest van de koeien gebruiken we op het land en veel producten van het land zijn voer voor de koeien. Zo proberen we zoveel mogelijk kringlopen op ons bedrijf te realiseren.

Kaasmakerij

In onze kaasmakerij verwerken we dagelijks, 6 dagen per week, ruim 1800L melk tot 200kg heerlijke Schellachkaas. De kaasmakerij bevindt zich naast de serrestal. Het is er warm en vochtig om de omstandigheden ideaal te laten zijn voor het bereiden van de lekkerste kaas!

Medewerkers

Onze medewerkers staan altijd voor u klaar. Als u meer wilt weten over het melken van de koeien, het proces van kaasmaken of gewoon iets wilt kopen in onze Boerderijwinkel, zijn onze medewerkers bereid om u te woord te staan. Daarnaast is het altijd mogelijk om zelf een kijkje te komen nemen op de Kaasboerderij Schellach.

Nieuwsgierig?

Wilt u meer weten over het proces van kaasmaken of onze boerderij? Kom dan gerust eens langs op onze boerderij of breng een bezoek aan onze Boerderijwinkel. Daar kunt u onze authentieke Schellachkaas proeven.

Als u het voetstappenpad volgt, komt u in alle stallen. U kunt de koeien en kalfjes aaien. En kijk vooral vanaf het bezoekersplatform de serrestal in.

Wilt u meer weten over het proces van kaasmaken of onze boerderij? Klik hier voor een overzicht en kom langs!

Bedrijfsgegevens