Zuivel

Boerderij zuivel

Op kaasboerderij Schellach wordt een keer per week boter en karnemelk gemaakt. Het maken van boter en karnemelk is een eeuwen oud ambacht waarbij melk wordt aangezuurd en twee dagen later wordt gekarnd. Ook binnen een ambacht vinden ontwikkelingen plaats en daarom is er afgelopen zomer flink verbouwd in de zuivel ruimte en is er nieuwe apparatuur geplaatst. Omdat wij met onze tijd mee willen gaan maar ook het oude ambacht en de daarbij behorende smaak in stand willen houden hebben we gekozen voor een 70 jaar oude karn die volledig is gereviseerd en uitgerust met de nieuwste technieken. Zo kunnen we nu het oude ambacht van echt gekarnde boter en karnemelk op moderne wijze uitvoeren.

 

Ook voor de andere zuivelproducten, yoghurt, vla, slagroom, ijs, kunt u bij ons terecht. Hiervoor hebben we samenwerkingsverbanden met collega boeren. Zo komen de yoghurt, vla en andere heerlijke toetjes van zuivelboerderij Hoogelande. We hebben ijs van ijsboerderij de Koehoorn, geitenkaas van Arne’s kaasboerderij en schapenkaas en schapenyoghurt van Kaasboerderij Mariekerke.